Pâine sârbească

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 12 persoane

Timp de pregătire 165 minute

Timp de coacere 25 minute

făină
lapte
zahăr
sare
unt
ou
semințe de susan

Într-un castron, dizolvă drojdia proaspată în 50ml de lapte cald împreună cu 3 linguri de făină și zahărul.
Într-un vas mare adaugă făina, sarea, restul de lapte, drojdia dizolvată și frământă bine până aluatul devine elastic și uniform.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit 1 ora sau până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe masa ușor pudrată cu făină și da-i o formă de rulou. Taie ruloul in 12 bucăți egale. Da o formă rotundă fiecărei bucăți și apoi aplatizează-le cu mâna încercând ca discurile obținute să aibă aceeași dimensiune.
Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pune în forma tapetată cu hârtie de copt, un disc de aluat, unge-l cu unt și apoi pune alt disc, parțial suprapus peste primul disc și unge-l și pe acesta. Continuă în acest fel până când vei termină toate discurile.
Acoperă forma cu prosop și lasă pâinea să dospească la loc călduț, 1 ora sau până când își dublează volumul.
Unge pâinea cu ou și presară semințe de susan.
Coace pâinea în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 25 - 30 min sau până se rumenește uniform.
Poftă bună!