Semințe de chimen negru sau semințe de susan negru
Mod de preparare
Pregătirea aluatului: într-un bol, adaugă laptele și apa, zahărul și apoi sfărâma drojdia, mixează bine toate ingredientele până la omogenizare.
,
Cerne cele două tipuri de făină într-un bol și amestecă cu sare. În mijloc, toarnă lichidul cu drojdie și uleiul. Frământă compoziția până când aluatul devine elastic, neted și lucios și nu se mai lipește, apoi modelează-l în formă rotundă.
,
Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora.
,
Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și, prin presare repetată, scoate aerul din el.
,
Taie aluatul în două bucăți egale și modelează-le în formă rotundă.
,
Pune bucățile de aluat într-o tavă cu hârtie de copt, apoi presează-le cu mâinile, până obții discuri cu grosime de aprox. 2 cm.
,
Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit încă o ora, la temperatura camerei.
,
În cele două discuri, se fac modele, presând aluatul cu degetele unse în prealabil cu puțin ulei. Modelele se fac întâi pe marginea discului de aluat, apoi în mijloc.
,
Unge pâinicile cu ou bătut, presară semințele de chimen negru sau cele de susan negru și pune-le la copt în cuptorul încins la 200°C, timp de 30-35 minute.
,
Scoate pâinicile din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar.