Pâinici bavareze

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 20 minute

făină albă de grâu (tip 480)
sare
zahăr brun
lapte
apă
unt moale
sare grunjoasă sau semințe de susan

Cerne făina într-un bol, adaugă sarea și zahărul, apoi toarnă laptele și apa în mijloc, adaugă untul moale, sfărâmă și presară deasupra drojdia proaspătă.
Frământă compoziția până când obții un aluat mai moale, dar nelipicios. Transferă aluatul în alt bol uns cu puțin ulei, acoperă-l și lasă-l la dospit la temperatura camerei circa 40 minute, până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 10 bucăți egale. Modelează-le în formă rotundă, acoperă-le și lasă-le la odihnă 15 minute.
Pregătește 2 tăvi de copt și tapetează-le cu hârtie de copt. Pe blatul de lucru, presară un strat subțire de făină .
Fiecare bilă de aluat se aplatizează cu mâinile, și se modelează sub forma unor batoane scurte. Lasă batoanele de aluat modelate la dospit încă 15-20 minute.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C. Într-o cratiță, adaugă apă cât aproximativ 4 degete înălțime și las-o la fiert.
Când apa a dat în clocot, adaugă în ea bicarbonatul de sodiu și redu intensitatea focului. Înmoaie în apă fierbinte painicile timp de 20-30 secunde pe fiecare parte, apoi așază-le în tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crestează fiecare pâinică pe diagonală, cu o lamă ascuțită, făcând 3 tăieturi, apoi presară sare grunjoasă sau semințe de susan.
Pune pâinicile în cuptorul încins și lasă-le la copt timp de 15-18 minute, până devin brun-aurii.
Scoate pâinicile pe un grilaj sau tavă și lasă-le la răcit.
Poftă bună!