

Pâinici cu lapte

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
lapte cald
sare
ulei de măsline
Toarnă făina într-un vas, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald și uleiul. Frământă până se obține un aluat moale. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 1 ora, până își dublează volumul.
Frământă încă 1-2 minute pentru eliminarea umflăturilor de aer din aluat.
Împarte aluatul în 6 părți egale și modelează. Acoperă și lasă-le la dospit pentru încă 15 minute.
Frământă din nou aluatul pe un blat presărat cu făină, modelează după preferință și pune într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă aluatul la odihnă la temperatura camerei pentru încă 1 oră.
Cu ajutorul unei pensule, unge cu apă aluatul și crestează cu ajutorul unui cuțit.
Se coace în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 20 minute.
Poftă bună!
10 pers.
90 min.
20 min.
10 pers.
90 min.
39 min.