Pâinici cu lapte

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină
lapte cald
sare
ulei de măsline

Toarnă făina într-un vas, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
Adaugă laptele cald și uleiul. Frământă până se obține un aluat moale. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 1 ora, până își dublează volumul.
Frământă încă 1-2 minute pentru eliminarea umflăturilor de aer din aluat.
Împarte aluatul în 6 părți egale și modelează. Acoperă și lasă-le la dospit pentru încă 15 minute.
Frământă din nou aluatul pe un blat presărat cu făină, modelează după preferință și pune într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Lasă aluatul la odihnă la temperatura camerei pentru încă 1 oră.
Cu ajutorul unei pensule, unge cu apă aluatul și crestează cu ajutorul unui cuțit.
Se coace în cuptorul încălzit la 200°C, timp de 20 minute.
Poftă bună!