

Cozonac Panettone

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină
stafide și/sau alte fructe confiate
lapte
ouă
zahăr
unt/margarină
20-25g coajă rasă de lămâie
sare
Făină se pune într-un bol, iar peste ea se adaugă: drojdia instant, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilinat, după care se amestecă ușor pentru omogenizarea ingredientelor.
Laptele se încălzește, iar peste el se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă. Laptele îndulcit se adaugă treptat în bol, în timpul frământării.
Ouăle și untul/margarina se adaugă după lapte și se frământă totul până la obținerea unui aluat fin (~15 min). După ce aluatul este gata, se adaugă stafidele hidratate, se acoperă și se lasă la odihnă la cald (~30 min).
După odihnă se mai frământă puțin (~1 min), se modelează sub formă de bilă și se așează în tava de panettone.
Tava se acoperă cu o pânză și lasă la dospit la cald până când aluatul își dublează volumul (~60 min).
După dospire se unge cu ou bătut și se introduce la cuptor la foc mic (180°C), timp de 50-60 min.
Dacă folosești mașina de făcut pâine, zahărul, sarea și zahărul vanilinat se dizolvă în lapte și se pun în cuva mașinii de făcut pâine. Se adaugă ouăle, apoi făina, drojdia instant, coaja de lămâie și untul/margarina.
Se pornește programul de 3 ore al mașinii, iar după semnalul sonor se adaugă stafidele hidratate. După terminarea programului se scoate din formă se lasă la răcit.
Poftă bună!