coajă de lămâie/portocală și arome după preferință
Pentru compoziția de ciocolată:
2
buc
ouă
100
g
ciocolată amară
80
g
unt 80-82%
25
g
făină de grâu
100
g
zahăr
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului, zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
,
Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
,
Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
,
Coace blatul la 180-190 grade C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
,
Scoate blatul și lasă-l la răcit.
,
Pentru compoziția cu brânză, pune brânza într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, Praful de budincă și aromele. Toarnă compoziția peste blat și egalizați-o.
,
Pentru compoziția de ciocolată, topește ciocolata și untul într-un vas. Într-un alt vas bate ouăle și zahărul cu telul. Adaugă făina și amestecă. Adaugă ciocolata și untul topite și amestecă iar.
,
Toarnă compoziția cu ciocolata în forma de tartă, peste compoziția de brânză.
,
După preferință, poți amesteca ușor cele 2 straturi cu coada unei lingurite pentru a forma un model de mozaic.
,
Coace pasca în cuptorul preîncalzit la 180 grade C (preferabil cu ventilație), timp de 20-25 min.
,
Testează coacerea prin înțeparea cu o scobitoare.
,
Lasă sa se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
,
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crapa ușor la margini, dar dupa răcire se va așeza.