coajă de lămâie/portocală și arome după preferință
Mod de preparare
Pentru blat: zdrobește biscuiții grosier cu un sucitor și pune-i într-un bol.
,
Topește untul, toarnă-l peste biscuiți și amestecă bine, până când se înglobează tot untul.
,
Așază amestecul într-un strat uniform pe fundul unei forme de tartă de 23 cm diametru și tasează-l bine.
,
Coace blatul la 180-190°C (preferabil cu ventilație) timp de 20-25 min, până când biscuiții încep să se coloreze.
,
Scoate blatul și lasă-l la răcit.
,
Mod de preparare: pune mascarpone într-un vas, apoi adaugă pe rând, amestecând de fiecare dată, smântâna, ouăle, zahărul, praful de budincă și aromele.
,
Toarnă compoziția peste blat.
,
Coace pasca la 180°C (preferabil cu ventilație), timp de 30-45 min.
,
Verifică coacerea prin înțepare cu o scobitoare.
,
Lasă să se ”așeze” și să se răcească pasca înainte de a o scoate din formă.
,
Notă: în timpul coacerii, compoziția se va umfla, va crăpa ușor la margini, dar după răcire se va așeza.