Pite

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 80 minute

Timp de coacere 12 minute

lapte cald
apă caldă
ulei de măsline
zahăr
iaurt
făină
sare

Într-un bol, toarnă ingredientele lichide - laptele cald, apa caldă și uleiul de măsline. Adaugă apoi zahărul, iaurtul la temperatura camerei și presară apoi drojdia proaspătă sfărâmată. Amestecă bine toate ingredientele din acest amestec, până la omogenizare.
În alt bol, toarnă făina, presară sarea, apoi toarnă maiaua și frământă până când obții un aluat nelipicios. Modelează aluatul în formă rotundă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentaă, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Unge blatul de lucru cu puțin ulei și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Împarte aluatul în 10 bucăți și modelează-le în formă de bilă. Așază bilele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit timp de 15 minute. Presară făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor, până când obții cercuri cu diametrul unei farfurioare pentru desert.
Așază pitele în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 250°C, timp de 10-12 minute.
Poftă bună!
    
    
    
    
    
    
    
    
8 pers.

90 min.

30 min.