

Pite

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 80 minute
Timp de coacere 12 minute
lapte cald
apă caldă
ulei de măsline
zahăr
iaurt
făină
sare
Într-un bol, toarnă ingredientele lichide - laptele cald, apa caldă și uleiul de măsline. Adaugă apoi zahărul, iaurtul la temperatura camerei și presară apoi drojdia proaspătă sfărâmată. Amestecă bine toate ingredientele din acest amestec, până la omogenizare.
În alt bol, toarnă făina, presară sarea, apoi toarnă maiaua și frământă până când obții un aluat nelipicios. Modelează aluatul în formă rotundă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentaă, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Unge blatul de lucru cu puțin ulei și întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Împarte aluatul în 10 bucăți și modelează-le în formă de bilă. Așază bilele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la dospit timp de 15 minute. Presară făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bilă cu ajutorul unui sucitor, până când obții cercuri cu diametrul unei farfurioare pentru desert.
Așază pitele în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 250°C, timp de 10-12 minute.
Poftă bună!