Cerne făina în vasul pentru frământat, adaugă drojdia pentru pizza, zahărul, apa și sarea și frământă până obții un aluat omogen.
,
Info: prin cernere, făina se aerează și aluatul va crește mai bine!
,
Rulează-l sub forma unei mingi, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească o oră într-un mediu cald.
,
Pentru a obține sosul de tomate, decojește două roșii. Taie cotorul și pune roșiile într-un mixer.
,
Amestecă-le până obții un piure. Adaugă oregano, o lingură de ulei de măsline, sare și piperul măcinat, apoi amestecă din nou.
,
Pune amestecul într-o tigaie, gătește-l la foc mediu, amestecând ocazional până când se reduce la jumătate. Îndepărtează de pe plită și lasă-l la răcit.
,
Când aluatul a crescut suficient, pune-l pe masa deja tapetată cu făină. Întinde-l cu făcălețul până ajunge la o grosime de 1 cm.
,
Taie o roșie și dovleacul în felii subțiri, iar ardeiul gras în fâșii subțiri și lungi. Curăță cealaltă roșie de semințe și tai-o sub formă de cubulețe.
,
Încălzește două linguri de ulei de măsline într-o tigaie și frige timp de câteva minute legumele pe care le-ai tăiat, cu excepția roșiilor.
,
Întinde aluatul într-o tavă cu hârtie tapetată cu ulei.
,
Adaugă sosul de tomate și pune-l 10 minute la cuptorul încins la 180°C. Scoate blatul din cuptor și presară jumătate din mozzarella. Adaugă legumele prăjite și presară brânza rămasă.
,
Pune-l înapoi în cuptor și lasă-l la copt până când brânza se rumenește. Pizza se servește fierbinte sau caldă.