Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare.
,
Pune merele rase împreună cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu. Călește merele la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă scorțișoara și nucile mărunțite și lasă la răcorit puțin.
,
Într-un bol mare amestecă apa, uleiul și zahărul pudră până se dizolvă de tot zahărul.
,
Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr.
,
Cerne făina peste ingredientele lichide.
,
Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios.
,
Împarte aluatul în 2 jumătăți și întinde-l cu ajutorul unui făcăleț în strat subțire.
,
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată de hârtie de copt.
,
Adaugă merele călite deasupra și deasupra lor a doua foaie de aluat.
,
Coace plăcinta în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 30 minute.
,
Înainte de a servi plăcinta pudreaz-o cu zahăr pudră Pakmaya.