

Plăcintă cu mere

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
apă
ulei
zahăr
oțet
mere
zahăr
scorțișoară
nuci mărunțite fin
Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare.
Pune merele rase împreună cu zahărul într-o cratiță cu fund dublu. Călește merele la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora. Adaugă scorțișoara și nucile mărunțite și lasă la răcorit puțin.
Într-un bol mare amestecă apa, uleiul și zahărul pudră până se dizolvă de tot zahărul.
Dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr.
Cerne făina peste ingredientele lichide.
Amestecă toate ingredientele până obții un aluat omogen și nelipicios.
Împarte aluatul în 2 jumătăți și întinde-l cu ajutorul unui făcăleț în strat subțire.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată de hârtie de copt.
Adaugă merele călite deasupra și deasupra lor a doua foaie de aluat.
Coace plăcinta în cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25 - 30 minute.
Înainte de a servi plăcinta pudreaz-o cu zahăr pudră Pakmaya.