

Plăcintă cu spanac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 12 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 40 minute
făină
mălai
sare
ulei
apă caldă
spanac fiert
tofu
ceapă galbenă
căței de usturoi
semințe de susan
ulei
apă
sare și piper după gust
semințe de susan
Într-un bol înalt, amestecă făina cu mălaiul și drojdia uscată. Adaugă sarea, apa și înglobează împreună cu uleiul în aluat. Ungeți mâinile cu puțin ulei și frământă aluatul 3 minute, după care lasă-l la crescut într-un loc cald, ferit de curenții de aer și acoperit cu un prosop de bucătărie, pentru aproximativ o oră.
Împarte aluatul în 12 bile de aceeași mărime și lasă-l la dospit pe un fund de lemn, uns cu ulei. În acest timp, încălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
Umplutură: Pune într-un blender semințele de susan, uleiul și apa rece și mixează-le până când obții o pastă grunjoasă. Toacă ceapa și usturoiul și pune-le la călit cu 6 linguri de ulei. Se sărează și se piperează după gust. Taie tofu în bucăți și pune-l la prăjit împreună cu spanacul. Adaugă susanul și amestecă totul foarte bine. Umplutura se face pastă cu ajutorul mixerului.
Pentru plăcinte, unge cu puțin ulei fundul de lemn și întinde câte o bilă de aluat. Umple cu o lingură de umplutură primul aluat și împăturește-l. Presară plăcintele cu susan.
Pune cele 12 plăcințele astfel formate la copt 30 de minute, după care scoate-le și unge-le cu ulei, folosind o pensulă de bucătărie. Apoi lasă-le la copt pentru încă 10 minute.
Poftă bună!
15 pers.
90 min.
60 min.