Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).
,
Odihna în cazan: 10 minute.
,
Divizare: la gramajul dorit; modelare rotundă.
,
Predospire în bilă: 15 minute.
,
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g umplutură cu brânză).
,
Dospire: 50 min (temperatură de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%).
,
La finalul dospirii suprafața plăcintelor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
,
Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute, cu puțin abur.
,
Pregatire umplutură cu brânză: în vasul unui mixer se adaugă brânza, zahărul pudră cu aromă de vanilie și ouăle și se spumează, cu telul, timp de 10 minute.
,
Stafidele se hidratează în apa cu esență de rom circa 30 minute, se scurg și se adaugă peste brânză.
,
Se adaugă Stabil Plus și se continuă mixarea până la încorporarea completă.