Plăcinte cu mere

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 30 minute

făină
ulei
apă
zahăr
oțet
zahăr
scorțișoară
sare
mere

Adaugă făină într-un bol, peste care presară 10 g de zahăr și 5 g praf de copt. Amestecă ingredientele cu o lingură până la omogenizare, apoi toarnă 100 ml apă și continuă să amesteci câteva minute. Adaugă apoi oțetul și uleiul amestecând ușor cu lingura, apoi frământă aluatul ușor cu mâna.
Modelează aluatul sub formă de bilă, acoperă vasul cu un prosop de bucătărie și lasă aluatul la dospit timp de 60 minute.
În acest timp, taie merele cubulețe și pune-le într-o tigaie pe foc. Presară zahărul, scorțișoara și sarea de lămâie și continuă să amesteci ușor cu o spatulă, până se topește zahărul. Lasă merele la răcit.
Divizează aluatul în 4 bucăți și modelează-le sub formă de bilă.
Pe un blat de bucătărie, presară puțină făină, apoi întinde bilele de aluat cu un sucitor și umple-le cu compoziția de mere. Împachetează bucățile de aluat și lipește-le capetele.
Pe o tavă cu hârtie de copt, așază plăcintele și lasă-le la copt, la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute.
După ce ai scos plăcintele din cuptor și s-au răcit, decorează-le cu zahăr pudră.
Poftă bună!