

Plăcinte cu varză (vărzări moldovenești)

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 50 minute
Timp de coacere 25 minute
făină albă de grâu 650
sare iodată
ulei de floarea soarelui
apă
varză murată
ulei de floarea soarelui
sare
piper
Pregătirea aluatului:
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit și modelează-l rotund, apoi lasă bilele de aluat la predospit timp de 15 minute.
Pregătirea umpluturii de varză:
Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când acesta se încălzește, adaugă varza tocată mărunt, apoi adaugă sare și piper după gust și călește umplutura circa 20 minute.
Lasă varză călită să se răcească înainte de a o adăuga în bilele de aluat.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g varză călită)
Dospește aluatul 50 minute la o temperatura de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%. La finalul dospirii, unge suprafața plăcintelor cu un amestec de apă cu puțin zahăr, pregătită în prealabil prin caramelizarea zahărului.
Coace plăcintele la o temperatură de 230-240°C cu puțin abur, timp de 25 minute.