Plăcinte cu varză (vărzări moldovenești)

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru persoane

Timp de pregătire 50 minute

Timp de coacere 25 minute

făină albă de grâu 650
sare iodată
ulei de floarea soarelui
apă
varză murată
ulei de floarea soarelui
sare
piper

Pregătirea aluatului:
Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 10 minute.
Divizează aluatul la gramajul dorit și modelează-l rotund, apoi lasă bilele de aluat la predospit timp de 15 minute.
Pregătirea umpluturii de varză:
Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când acesta se încălzește, adaugă varza tocată mărunt, apoi adaugă sare și piper după gust și călește umplutura circa 20 minute.
Lasă varză călită să se răcească înainte de a o adăuga în bilele de aluat.
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g varză călită)
Dospește aluatul 50 minute la o temperatura de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%. La finalul dospirii, unge suprafața plăcintelor cu un amestec de apă cu puțin zahăr, pregătită în prealabil prin caramelizarea zahărului.
Coace plăcintele la o temperatură de 230-240°C cu puțin abur, timp de 25 minute.
    
    
10 pers.

20 min.

45 min.