

Pogăcele Scone

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
lapte
zeamă de lămâie
ou
făină superioară
zahăr pudră
sare
unt rece
ou
zahăr
Într-un bol, toarnă zeamă de lămâie în lapte și pune lichidul deoparte pentru 5 minute.
Bate oul, cerne apoi făina într-un bol, peste care adaugă zahărul pudră, sarea și praful de copt, apoi mixează bine ingredientele până la omogenizare.
Peste această compoziție, presară untul rece tăiat în cuburi mici și încorporează-l cu mișcări rapide. Se face apoi o adâncitura în mijlocul compoziției, se toarnă laptele și oul bătut și se amestecă cu o spatulă până când aluatul se omogenizează.
Pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, pliază-l de 2-3 ori, până obții un aluat neted. Întinde aluatul cu sucitorul sau presează-l cu palmele până va avea grosimea unui deget și apoi decupează pogăcele cu o formă cu diametrul de 5-6 cm.
Așază pogacelele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, unge-le cu un ou bătut și presară zahăr. Pune tavă cu hârtie de copt în cuptorul încins și lasă pogacelele la copt timp de 18-20 minute, până devin aurii.
Poți servi pogăcelele scone simple sau umplute cu fructe proaspete, gem, frișcă sau mascarpone.
Poftă bună!