Prăjitură Battenberg cu marțipan

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

unt
zahăr tos
făină albă de grâu
ouă
colorant alimentar natural roz şi galben
gem caise
pastă de marţipan (neutră sau galbenă)

Mixează untul cu zahărul într-un bol și adaugă ouăle unul câte unul. După ce ouăle au fost încorporate, adaugă praful de copt amestecat cu făina proaspăt cernută. Amestecă bine și împarte compoziția în două.
O parte din compoziție se colorează în roz, iar cealaltă în galben.
Așază hârtia de copt în două forme de chec și pune cele 2 compoziții. Coace-le în cuptorul încălzit la 180°C la început, apoi micșorează temperatura la 160°C, timp de 30 de minute.
Aşază blaturile coapte pe un grătar de inox şi aşteaptă până când sunt răcite complet.
Inlătură marginile celor două blaturi. Taie fiecare blat în două părţi egale, pe lungime. Vei obține astfel patru fâşii de blat (două roz şi două galbene). Dacă este nevoie, mai ajustează dimensiunile, astfel încât fâşiile să fie identice ca dimensiuni.
Încălzește gemul de caise (5 secunde la cuptorul cu microunde).
Unge marginile fâşiilor de blat cu gem şi lipește-le între ele.
Presară cu zahăr pudră suprafaţa de lucru şi întinde cu sucitorul pasta de marţipan, într-o formă dreptunghiulară, suficient de mare cât să îmbrace tortul complet.
Unge laturile tortului cu gem şi aplică mantaua de marţipan, înfaşurând tortul şi având grijă ca zona de îmbinare a marginilor să fie poziţionată dedesubt.
Prăjitura se poate consuma imediat.