

Prăjitură Battenberg cu marțipan

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
unt
zahăr tos
făină albă de grâu
ouă
colorant alimentar natural roz şi galben
gem caise
pastă de marţipan (neutră sau galbenă)
Mixează untul cu zahărul într-un bol și adaugă ouăle unul câte unul. După ce ouăle au fost încorporate, adaugă praful de copt amestecat cu făina proaspăt cernută. Amestecă bine și împarte compoziția în două.
O parte din compoziție se colorează în roz, iar cealaltă în galben.
Așază hârtia de copt în două forme de chec și pune cele 2 compoziții. Coace-le în cuptorul încălzit la 180°C la început, apoi micșorează temperatura la 160°C, timp de 30 de minute.
Aşază blaturile coapte pe un grătar de inox şi aşteaptă până când sunt răcite complet.
Inlătură marginile celor două blaturi. Taie fiecare blat în două părţi egale, pe lungime. Vei obține astfel patru fâşii de blat (două roz şi două galbene). Dacă este nevoie, mai ajustează dimensiunile, astfel încât fâşiile să fie identice ca dimensiuni.
Încălzește gemul de caise (5 secunde la cuptorul cu microunde).
Unge marginile fâşiilor de blat cu gem şi lipește-le între ele.
Presară cu zahăr pudră suprafaţa de lucru şi întinde cu sucitorul pasta de marţipan, într-o formă dreptunghiulară, suficient de mare cât să îmbrace tortul complet.
Unge laturile tortului cu gem şi aplică mantaua de marţipan, înfaşurând tortul şi având grijă ca zona de îmbinare a marginilor să fie poziţionată dedesubt.
Prăjitura se poate consuma imediat.