Prăjitură cu alune și cremă mascarpone

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

Pentru blat:
3
buc

ouă

65
g

unt nesărat

100
g

făină

125
g

zahăr

75
g

alune prăjite și mărunțite

Pentru cremă:
500
g

mascarpone

200
g

ciocolată albă

60
ml

cafea

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Cerne de două ori făina și adaugă praful de copt.

,

Mixează ouăle împreună cu zaharul până se topește zahărul.

,

Încorporează untul adus la temperatura camerei și alunele mărunțite, apoi adaugă treptat făina și amestecă cu grijă încercând să păstrezi pe cât posibil volumul obținut.

,

Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți detașabili. În prealabil așază în tavă hârtie de copt.

,

Coace blatul la temperatura de 180°C pentru 20 - 25 minute. Lasă blatul la răcit în forma de copt.

,

Pentru cremă, topește ciocolata albă deasupra unui vas cu apă fierbinte.

,

Într-un alt vas mixează crema mascarpone cu cafeaua. Adaugă ciocolata topită și continuă să mixezi până se obține o cremă omogenă.

,

Taie blatul pe orizontală în 2 foi. Între cele 2 foi de blat pune crema de mascarpone. Acoperă prajitura cu cremă și presară alune macinate.

,

Poate te interesează și …