

Prăjitură cu cremă de vanilie

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 6 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere minute
ou
zahăr
lapte
ulei
făină
Într-un bol, amestecă oul cu zahărul și zahărul vanilinat, până se dizolvă zahărul. Toarnă apoi laptele și uleiul, mixând în continuu. Peste această compoziție, adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao și amestecă cu ajutorul unui tel, până la omogenizare.
Într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei, toarnă câte o jumătate de polonic din amestecul obținut, pentru a forma mini clătite. Prăjește rând pe rând clătitele, întorcându-le pe ambele părți.
În alt bol, amestecă crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu 2 linguri de zahăr și 300 ml lapte. Mixează cu un mixer, până când obții o cremă consistentă. Pune câte o lingură de cremă pe fiecare clătită și împăturește-o în două, apăsând ușor cele două margini. Așază fiecare clătită, una lângă alta, pe o tavă pentru servire.
Pentru decor, pune într-un bol spuma pentru deserturi cu gust de frișcă și mixeaz-o cu laptele rece. Decorează fiecare clătită cu frișcă, cu ajutorul unui pos, apoi presară deasupra fulgi de ciocolată.
Poftă bună!