Pune zahărul, mierea și untul într-un vas pe baie de aburi. Încălzește până ce untul s-a topit complet și compoziția e fierbinte la atingere.
,
Adaugă treptat ouăle, apoi continuă să ții pe foc până vei obține un amestec ușor îngroșat.
,
Ia de pe foc și adaugă imediat bicarbonatul de sodiu, omogenizând bine.
,
Amestecă făina cu sarea. Incorporează treptat făina în compoziția cu miere, formând un aluat destul de moale și lipicios.
,
Acoperă aluatul și dă-l la frigider câteva ore.
,
Divizează aluatul în bucăți (80-100g fiecare) apoi rulează-le într-o foaie subțire de 1mm grosime.
,
Decupează discuri de 18 cm diametru.
,
Recomandare: presară cu făină suprafața de lucru sau lucrează pe bucați de hârtie de copt individuale.
,
Așază fiecare foaie de aluat pe o tavă și coace la 180°C pentru 8-10 minute sau până devin aurii și uscate.
,
Mixează într-un bol crema de mascarpone cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră până vei obține o cremă fină și fermă, capabilă să își mențină forma. Adaugă coaja de portocală și vanilia.
,
Umple foile cu cremă și așază-le una deasupra celeilalte. Asamblează totul într-un inel de tort. Păstrează 1-2 foi pentru decor.
,
Mărunțește foile păstrate cu miere. Folosește firimiturile pentru a imbraca tortul uniform.