Se mixează toate ingredientele cu paleta, la viteză medie, timp de 5-6 minute.
,
Compoziția se toarnă într-o tavă 60/40, tapetată cu hârtie de copt.
,
Coacerea se realizează la temperatura de 200°C, timp de 16-18 minute.
,
Se spumează untul ținut la temperatura camerei, se adaugă zahărul pudră, zahărul vanilinat și sarea, iar în final toată brânza și se omogenizează până la obținerea unei creme fine.
,
Într-un vas se amestecă zahărul cu amidonul, apoi se adaugă treptat sucul de portocale.
,
Amestecul obținut se pune într-o oală, la foc mic și se amestecă până la îngroșare.
,
Se lasă la răcit la temperatura camerei și se mai amestecă ocazional pentru a nu forma pojghiță.
,
Se așază blatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se încadrează cu o ramă reglabilă pentru prăjituri.
,
Peste blat se întinde uniform crema de brânză și se dă la frigider cât timp se pregătește jeleul de portocale.
,
Se adaugă apoi jeleul de portocale, se uniformizează și se dă la frigider pentru minim 3-4 ore.