Taie untul cubulețe și pune-l în mixer împreună cu făina, oul și apa rece.
,
Se lasă la amestecat puțin, doar cât să se omogenizeze ingredientele. Aluatul se lucrează repede pentru a nu se încalzi untul. Formează o bila de aluat, acoperă cu o folie și dă aluatul la frigider pentru 30 minute.
,
Bate ouăle spumă. Adaugă crema de brânză, smântana lichidă, amidonul de porumb.
,
Omogenizează toate ingredientele.
,
Ia aluatul de la frigider, întinde o foaie de aprox. 2 mm grosime pe masa presărată cu făină și decupează-l după formă. Se nivelează aluatul și se înțeapă cu o furculiță, ca să nu se umfle inestetic la copt.
,
Coace la foc potrivit de 180 de grade, pentru 20 de minute.
,
Peste aluatul copt toarnă sosul, ciupercile feliate, ardeii tocați și usturoiul proaspăt feliat.
,
Coace quiche-ul la 170 de grade pentru 20 - 25 de minute.