Pentru blat, preîncălziți cuptorul la 190 °C. Pregătiți o tavă, pe care s-a întins, în prealabil, hârtie pergament, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Acest lucru te va ajuta să scoți blatul din tavă fără a se rupe.
,
Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt și sarea.
,
Într-un mixer, mixati ouăle și zahărul, la viteza mare, timp de 3 minute, până când compoziția se albește și capătă o consistență vâscoasă. Se adaugă zeama de lămâie, coaja rasă de la o lămâie și zahăr vanilinat.
,
La final se adaugă amestecul format din făină, praf de copt și sare și se continuă mixarea până când compoziția își dublează volumul.
,
Întindeți cât mai uniform compoziția pe tava de copt. Se coace la o temperatură de 190°C, timp de 10-12 minute.
,
Se scoate de la cuptor, se acoperă cu un prosop umed și se trece la prepararea cremei.
,
Pentru cremă, În bolul mixerului se amestecă brânza mascarpone cu smântâna, zahărul pudră cu aromă de vanilie, miere și sare până la obținerea unui amestec omogen.
,
Pentru asamblarea prăjiturii, crema de brânză se întinde uniform pe foaia de ruladă.
,
Se rulează foaia și se taie capetele prăjiturii pentru un aspect estetic.
,
Se pudrează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, se feliază și se servește rece.
,
Notă:
Rulada umplută poate fi pregătită în avans și depozitată la frigider, fără a fi pudrată cu zahăr, învelită în folie de plastic.
De asemenea poate fi congelată pe o durată de maxim 3 luni, decongelată, pudrată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și feliată înainte de servire.