Sekerpare cu alune

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 15 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere 25 minute

făină
unt
griÈ™
alune măcinate
ouă
zahăr
apă
sucul de la o jumătate de lămâie
migdale întregi

Pune într-un bol făina, adaugă untul la temperatura camerei, zahărul pudră cu aromă de vanilie, grişul, alunele măcinate, apoi praful de copt şi ouăle. Amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi frământă ușor, până când obții un aluat omogen.
Unge o tavă cu puțin unt. Modelează din aluat bile de dimensiunea unei nuci și aşază-le în tavă. Deasupra fiecărei bile de aluat pune câte o migdală întreagă, în mijloc. Pune tava în cuptor și coace bilele timp de 20-25 minute, la o temperatură de 170°C.
Cât timp se coc Sekerparele, pregăteşte siropul. Într-o cratiță, toarnă zahărul și apa, apoi fierbe siropul timp de 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie. După ce Sekerparele s-au copt, scoate tava din cuptor şi toarnă peste ele siropul, apoi scoate-le pe o tavă pentru servire.
Poftă bună!
    
    
    
    
8 pers.

90 min.

30 min.

10 pers.

20 min.

45 min.