

Sekerpare cu alune

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 15 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
unt
griÈ™
alune măcinate
ouă
zahăr
apă
sucul de la o jumătate de lămâie
migdale întregi
Pune într-un bol făina, adaugă untul la temperatura camerei, zahărul pudră cu aromă de vanilie, grişul, alunele măcinate, apoi praful de copt şi ouăle. Amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi frământă ușor, până când obții un aluat omogen.
Unge o tavă cu puțin unt. Modelează din aluat bile de dimensiunea unei nuci și aşază-le în tavă. Deasupra fiecărei bile de aluat pune câte o migdală întreagă, în mijloc. Pune tava în cuptor și coace bilele timp de 20-25 minute, la o temperatură de 170°C.
Cât timp se coc Sekerparele, pregăteşte siropul. Într-o cratiță, toarnă zahărul și apa, apoi fierbe siropul timp de 5-7 minute, până se topeşte zahărul. Adaugă și sucul de la jumătate de lămâie. După ce Sekerparele s-au copt, scoate tava din cuptor şi toarnă peste ele siropul, apoi scoate-le pe o tavă pentru servire.
Poftă bună!
10 pers.
20 min.
45 min.