

Ștrudel cu mere – rețeta tradițională

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 60 minute
Timp de coacere 60 minute
făină
ulei
apă
un praf de sare
pesmet
zahăr
stafide
6 mere mari
scorțișoară
gălbenușuri
lapte
Amestecă apa şi uleiul, apoi adaugă făina cernută în care se pune drojdia uscată instant. Frământă până când aluatul devine elastic şi omogen. Lasă aluatul la odihnă, acoperit cu un prosop, timp în care decojește merele și taie-le cubulețe.
Într-un castron amestecă merele cu scorţişoara, pesmetul, stafidele şi zahărul.
Întinde aluatul cu sucitorul, iar în centrul său pe diametrul cercului de aluat pune compoziţia de mere, apoi rulează strâns. Capetele ștrudelului se sigilează apăsând cu degetul.
Unge cu două gălbenuşuri bătute şi amestecate cu lapte.
Coace ștrudelul în cuptor timp de o oră, la o temperatură de 180˚C.
Decorează ștrudelul cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!