Se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen.
,
Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la o temperatură de 0-6°C, timp de 2 ore.
,
Se întinde aluatul sub forma unei foi, cu grosime cuprinsă între 3-4 mm.
,
Pe o foaie de copt presărată cu făină se întinde aluatul în formă rotundă, nu neapărat cu marginile regulate.
,
În mijlocul foii de aluat se întinde un strat uniform de cremă Fructello caise, peste care se așază circular caisele tăiate în jumătăți sau în sferturi, lăsând liberă o margine de aluat de circa 2.5 cm de jur împrejur.
,
Marginea de aluat se ridică și se pliază ușor, suprapunându-le asemenea unei bucăți de pânză.
,
Cu ajutorul unei pensule, se ung pliurile aluatului cu o emulsie de ou, pentru ca tarta să își păstreze forma la coacere.
,
Se presară apoi fulgi de migdale peste tartă.
,
Se transferă foaia de copt cu tarta în tavă și se lasă la copt pentru 40 minute, la o temperatură de 180°C.
,
Tarta este coaptă atunci când fructele s-au înmuiat, iar marginea aluatului a devenit ușor rumenă.
,
După coacere, se lasă tarta la temperatura camerei, până se răcește complet.
,
Se servește cu o cupă de înghețată sau o lingură de iaurt rece.