Tort Buturugă

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

unt
lapte condensat îndulcit
ciocolată amăruie
cireșe amarena
lichior de cireșe
apă

În cuva mixerului se adaugă ouăle, mixul și apa. Se mixează la vitează mică până la omogenizarea ingredientelor, după care se continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
În cazul foilor de ruladă, pentru o tavă cu dimensiunea 40x60 cm se întinde uniform compoziția și se coace în cuptor ventilat la 250°C timp de 4-5 minute.
Pentru cremă: se pune untul în bolul mixerului și se spumează, se adaugă laptele condensat și se omogenizează. La final se adaugă ciocolata topită pe baie de abur, dar lăsată la răcit puțin.
Siropul se prepară prin amestecarea lichiorului cu apă.
Asamblare: se întinde foaia de ruladă, se însiropează, fără a exagera, pentru a nu se sfărâma blatul.
Se întinde crema pe toată suprafața blatului, se așază la margine un rând de cireșe amarena și se rulează blatul. Se înfășoară în folie alimentară și se dă la rece până se întărește crema.
După ce s-a întărit rulada, se îndepărtează folia alimentară, se taie o bucată din care se va forma bifurcația trunchiului și se va așeza în lateral. Cu crema rămasă, se lipește bucata de trunchi și se îmbracă tortul. Se trag niște dungi cu ajutorul unei furculițe, astfel încât să imite scoarța de copac. Cu ajutorul unei scobitori se trasează inelele copacului.
Decorul poate fi variat, în funcție de imaginația fiecăruia.