Tort cu afine și mascarpone

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

mascarpone
afine proaspete
jeleu afine
Sirop afine (pentru colorarea cremei pentru décor)
smântână pentru frișcă
afine proaspete

Pentru blatul de tort: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute.
Se coace blatul la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Pentru cremă: smântana lichidă se mixează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie cât să se îngroașe puțin. Apoi se adaugă crema mascarpone și se încorporează bine.
Crema se împarte în două boluri: într-un bol se mută un sfert din cantitatea de cremă, pentru decorul exterior; aceasta se împarte în alte 2 boluri mai mici, două treimi din cremă vor rămâne albe, iar o treime se va colora cu siropul de afine. În alt bol se pune restul cantității de cremă, apoi se amestecă cu afinele proaspete, pentru a obține crema pentru umplerea tortului.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în trei părți egale cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Montarea se face pe un platou întins. Se așază prima foaie de blat, apoi crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a două foaie de blat, crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a treia foaie de blat și crema albă, păstrată pentru a îmbracă tortul. La baza tortului se va întinde în strat uniform crema pentru decor, colorată cu siropul de afine.
Tortul se decorează cu afine proaspete. După preferință, se mai poate folosi un pos cu dui stelat și se vor face moțuri de frișcă sau cremă albă, peste care se vor așeza afinele proaspete.

10 pers.

90 min.

60 min.