

Tort cu foi și cremă de vanilie

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Fructe, după preferință (căpșune, afine, zmeură)
Într-un bol adânc, amestecă ouăle cu sarea și zahărul tos cu ajutorul unui mixer, timp de 2-3 minute. Apoi adaugă untul de temperatura camerei. După ce ai obținut o compoziție omogenă, adaugă praful de copt amestecat cu făina cernută și frământă aluatul cu mâna. Acoperă aluatul obținut cu folie alimentară și lasă-l deoparte timp de 20 de minute.
Pentru obținerea cremei, sparge ouăle într-o crăticioară, adaugă zahărul vanilinat, zahărul tos și făina. Amestecă ingredientele cu un tel, apoi încorporează laptele la temperatura camerei. Pune vasul pe aragaz, la foc mediu. Amestecă continuu până când crema se va îngroșa. Ia vasul de pe foc, acoperă-l cu folie alimentară și lasă crema să se răcească la temperatura camerei.
Împarte aluatul în 9 bucăți egale și modelează-le în formă de bilă pe un blat presărat cu făină. Ia câte o bucată de aluat și întinde-o cu ajutorul sucitorului într-o foaie rotundă și subțire, de diametrul tigăii în care vei coace blaturile. Coace foile în tigaia încinsă, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Ia o farfurie de mărimea dorită și decupează cercuri uniforme din foile coapte pentru tort. Păstrează marginile decupate și, cu ajutorul unui blender, mărunțește marginile foilor de tort și pune-le într-un bol.
Bate 100 g de unt moale cu mixerul, timp de 1-2 minute, până când va deveni cremos și aerat. Atunci când crema s-a răcit, adaug-o progresiv peste untul din bol și apoi mixează-le bine.
Pentru asamblarea tortului, unge fiecare foaie de tort cu cremă și stratifică-le, până când vei termina să le suprapui. La final, unge toată suprafața tortului cu cremă și presară firimiturile de blaturi, apoi decorează cu fructe, după preferință. Lasă tortul la frigider pentru 6-7 ore.
Poftă bună!
30 pers.
90 min.
15 min.