Tort cu nucă și ciocolată

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

albușuri
zahăr
nucă măcinată
un praf de sare
gălbenușuri
zahăr
cognac
amidon
lapte
mascarpone
frișcă lichidă
ciocolată amăruie

Pregătește o tavă rotundă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt și încălzește cuptorul la o temperature de 180°C.
Într-un bol freacă albușurile cu un praf de sare până se fac spumă. Apoi adaugă treptat zahărul și mixează până se obține o spumă tare. În alt vas amestecă nuca măcinată cu cele 4 linguri de cacao și praful de copt. Treptat încorporează ingredientele din al doilea vas în spuma obținută din albușurile cu zahăr, amestecând cu grijă de jos în sus, pentru a nu se lăsa spuma, până se omogenizează conținutul. Toarnă toată compoziția de mai sus în vasul rotund, tapetat cu hârtie de copt și las-o la cuptor circa 30 de minute, până trece testul scobitorii. Scoate-o din cuptor și las-o să se răceasca bine, apoi taie în trei parți.
Într-un vas amestecă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilinat, adaugă amidonul și pudra de cacao, apoi toarnă laptele câte puțin pentru a nu face cocoloașe. Pune compoziția la foc, peste un vas cu apă și las-o să fiarbă până se îngroașă ca o budincă. Într-un alt vas mixează brânza mascarpone, adaugând treptat frișca lichidă. După ce budinca s-a răcit, adaugă treptat peste cremă frisca lichidă. La final adaugă treptat și cele trei linguri de cognac. Pentru un plus de savoare poți adăuga vișine sau fructe de pădure.
Pe un platou așază primul blat, unge cu o treime din crema de ciocolată, pune al doilea blat, apoi crema, iar deasupra pune ultimul blat. Îmbracă tortul în crema de ciocolată rămasă. Într-o cratiță pune la topit ciocolata, peste o baie de abur. Daca este prea consistentă mai poți adăuga 2 linguri de unt. Lasă un pic la racit. După ce ciocolata este topită, toarnă peste tort.
Pe un platou așază primul blat, unge cu o treime din crema de ciocolată, pune al doilea blat, apoi crema, iar deasupra pune ultimul blat. Îmbracă tortul în crema de ciocolată rămasă. Într-o cratiță pune la topit ciocolata, peste o baie de abur. Daca este prea consistentă mai poți adăuga 2 linguri de unt. Lasă un pic la racit. După ce ciocolata este topită, toarnă peste tort. Se decoreaza cu cacao.
Pune tortul la frigider până în momentul servirii.
Poftă bună!

14 pers.

120 min.

25 min.