Pune la fiert apa, zmeura, o parte din zahăr și zahărul vanilinat. Amestecă restul de zahăr cu amidonul și adaugă peste amestecul inițial. Omogenizează până la îngroșare.
,
Pune la fiert 1 kg de smântână lichidă/frișcă vegetală împreună cu ciocolata albă omogenizând continuu. Adaugă untul și continuă omogenizarea. Ia de pe foc amestecul astfel format și lasă-l la răcit.
,
Bate 500 g smântână lichidă/frișcă vegetală până la obținerea consistenței optime și încorporează ganache-ul de ciocolată pregătit în prealabil și gelatina hidratată. Peste ganache adaugă sosul de zmeură.
,
În mixerul de patiserie adaugă toate ingredientele pentru blat și mixează 30 secunde la viteză mică pentru omogenizare și 4 minute la viteză mare pentru emulsionare.
,
Toarnă compoziția obținută în tavă (aproximativ ½ din capacitatea tăvii).
,
Coace blatul la temperaturi joase (160-180°C), timp de 35 - 40 minute.
,
Pentru asamblare folosește forma inelară pentru tort.
,
Așază un strat de blat, adaugă jumătate din cantitatea de cremă. Așază al 2-lea strat de blat și restul de cremă.
,
Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.
,
Pentru glazură, amestecă gelatina cu apă și las-o la hidratat pentru 10 minute.
,
Transferă zmeura și zahărul într-o crăticioara, pune-o la foc mediu și dă compoziția în clocot, amestecând continuu.
,
Adaugă gelatina până se topește complet, amestecând continuu.
,
Îmbracă suprafața tortului în glazura de zmeură, zmeură proaspătă și ciocolată.