Prepară caramelul: într-o cratiță topește zahărul. Când acesta s-a topit complet, adaugă untul și smântâna lichidă și amestecă continuu până când nu se mai formează cocoloașe și se omogenizează bine. Lasă apoi caramelul la răcit.
,
Pregătește apoi blatul: într-un bol adaugă făina, zahărul, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara, apoi mixează bine toate ingredientele uscate.
,
Separat, blenduieste ananasul cu bananele. Apoi adaugă-le într-un bol, împreună cu oul și uleiul, amestecând bine.
,
Peste acest mix adaugă ingredientele uscate și caramelul.
,
Continuă să amesteci bine până când obții o compoziție omogenă.
,
Pregătește 3 tăvi pentru a obține 3 blaturi. În rețeta video, am copt blatul în 3 tăvi cu 16 cm diametru.
,
Împarte compoziția în mod egal și pune tăvile la copt în cuptor timp de 15 minute, la o temperatură de 180°C.
,
În același timp, pregătește crema: într-un bol mixează crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu laptele rece și zahărul pudră cu aromă de vanilie până când obții o compoziție cremoasă.
,
Montează apoi tortul: peste primul blat, așază cremă, apoi așază următorul blat, peste care pui din nou cremă, apoi al treilea blat, peste care pui din nou cremă.
,
La final, adaugă nucile în vasul cu caramelul răcit, apoi toarnă tot acest mix peste tortul montat în prealabil.
Poftă bună!