

Tortilla

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 000
sare
ulei sau unt topit
apă caldă
Într-un bol mare, adaugă făina, praful de copt și sarea. Amestecă bine cu o lingură sau tel.
Adaugă uleiul sau untul topit și amestecă cu o furculiță până când compoziția devine nisipoasă.
Adaugă treptat apa caldă, amestecând continuu. Când începe să se lege, frământă 2-3 minute până obții un aluat neted, ușor moale, dar nelipicios.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească 20-30 minute (ajută glutenul să se relaxeze și face întinderea mult mai ușoară).
Împarte aluatul în 8 bile egale (aprox. 70 g fiecare). Întinde fiecare bilă într-un cerc subțire de 20-22 cm, pe un blat ușor înfăinat.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Coace fiecare tortilla câte 30-45 secunde pe fiecare parte, până apar pete aurii și mici bule. Nu le usca prea tare!
După coacere, înfășoară tortilla într-un prosop curat sau un șervet, ca să rămână calde și elastice.