Zacuscă cu morcovi

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 20 persoane

Timp de pregătire 150 minute

Timp de coacere minute

vinete coapte
ardei kapia
ceapă galbenă
morcovi
ulei de floarea soarelui
sare
piper
foi de dafin

Spală și curăță morcovii, spală și scoate cotoarele și semințele ardeilor și pune-le în robot pentru a le mărunți.
Pune la fiert într-un vas încăpător ardeii, morcovii, 200 ml apă, 500 ml ulei până se înmoaie bine. Pune ceapa curățată, spalată și tăiată julien în apă să se înăbușe. Când ceapa devine translucidă, scurge apa și las-o la răcit. Ceapa rece se măruntește în blender, apoi se transferă peste ardei și morcov, lăsând să fiarbă la foc mic 45 de minute.
Peste aceste ingrediente adaugă jumătate din cantitatea de vinete mărunțite cu un tocător de lemn pentru vinete. Cealaltă jumătate din cantitatea de vinete pune-o în blender cu 500 ml ulei. Când vinetele au devenit ca o pastă albicioasă adaugă în cratița de zacuscă foile de dafin.
Pune la fiert zacusca două ore, la foc mic, împreună cu conservantul, sarea și piperul. Când este bine scăzută pune-o în borcane fierbinte. Întoarce borcanele cu gura în jos și acoperă-le cu o păturică, să stea până se răcesc.
Poftă bună!