

Zacuscă cu morcovi

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 150 minute
Timp de coacere minute
vinete coapte
ardei kapia
ceapă galbenă
morcovi
ulei de floarea soarelui
sare
piper
foi de dafin
Spală și curăță morcovii, spală și scoate cotoarele și semințele ardeilor și pune-le în robot pentru a le mărunți.
Pune la fiert într-un vas încăpător ardeii, morcovii, 200 ml apă, 500 ml ulei până se înmoaie bine. Pune ceapa curățată, spalată și tăiată julien în apă să se înăbușe. Când ceapa devine translucidă, scurge apa și las-o la răcit. Ceapa rece se măruntește în blender, apoi se transferă peste ardei și morcov, lăsând să fiarbă la foc mic 45 de minute.
Peste aceste ingrediente adaugă jumătate din cantitatea de vinete mărunțite cu un tocător de lemn pentru vinete. Cealaltă jumătate din cantitatea de vinete pune-o în blender cu 500 ml ulei. Când vinetele au devenit ca o pastă albicioasă adaugă în cratița de zacuscă foile de dafin.
Pune la fiert zacusca două ore, la foc mic, împreună cu conservantul, sarea și piperul. Când este bine scăzută pune-o în borcane fierbinte. Întoarce borcanele cu gura în jos și acoperă-le cu o păturică, să stea până se răcesc.
Poftă bună!
15 pers.
90 min.
60 min.