Chec glazurat, cu cremă de vanilie

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

lapte
ciocolată
smântână pentru frișcă

In mixerul de patiserie se adaugă ouăle, apa și Cake Mix-ul care se mixeaza la viteză medie timp de 6 minute, după care se adaugă uleiul și se mai mixează la viteză mică circa 2 minute. Compoziția obținută se împarte în două boluri, în cantități egale. Într-unul din ele, se adaugă cacao și se omogenizează. Fiecare compoziție obținută se toarnă în tăvi separat (cca ½ din capacitatea tăvii). Coacerea se efectuează la temperaturi joase (180-190°C), timp de 35-55 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului, gradul său de încărcare.
Prepararea cremei: Laptele se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteză mare a mixerului timp de 3 minute.
Prepararea glazurii: Într-un vas se încălzește smântâna pentru frișcă, fără a fi adusă la fierbere. Când aceasta se înfierbântă , se adaugă în ea ciocolata tocată mărunt. Se amestecă lejer cu ajutorul unui tel până la topirea totală a ciocolatei. Se lasă la răcorit până ajunge la temperatura camerei.
Checul se poate asambla și lăsa direct în tavă sau se poate scoate ulterior pe un platou și glazura cu ciocolată. Cele 2 checuri se taie în felii de circa 2 cm grosime. Se unesc feliile de chec cu crema de vanilie, alternând o felie de chec de vanilie cu una de cacao și se așază în tavă.
Se pune checul la frigider pentru 2-3 ore astfel încât să se răcească și să permită scoaterea din tavă. Apoi se scoate din frigider pe un platou, se decorează cu glazura de ciocolată și se mai lasă 30 minute – 1 oră la frigider înainte de servire. Dacă checul se lasă în tavă, se pregătește glazura de ciocolată și se toarnă peste chec, apoi se lasă la frigider.