

Plăcintă țărănească cu dovleac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere 50 minute
făină 000
zahăr
ulei
1/3 linguriță sare
apă călduță
dovleac
nucă măcinată
zahăr
scorțișoară
pesmet
Spală dovleacul, curăță-l de coajă și dă-l pe răzătoare. Pune dovleacul într-o oală pe foc cu jumătate din cantitatea de zahăr la călit. Restul de zahăr se adaugă pe parcurs în funcție de gustul fiecăruia. În maxim 20 de minute ar trebui să fie pătruns. Amestecă-l cu pesmetul, scorțișoara și nuca măcinată și lasă-l la răcit.
Într-un castron pune făina și în mijloc dizolvă drojdia proaspătă cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă calduță, adaugă uleiul și sarea, apoi amestecă adăugând din când în când restul de apă până se încorporează toată făina. În funcție de tipul de făină folosit, apa o sa fie prea multă sau prea puțină, de aceea se încorporează treptat. Aluatul obținut trebuie să fie elastic și nu foarte îndesat.
Împarte-l în trei și începe să îl lucrezi imediat, nu e nevoie să stea la dospit. Unge masa de lucru cu puțin ulei și întide fiecare bucată de aluat în formă dreptunghiulară. Acoperă fiecare foaie de aluat cu 1/3 din cantitatea de umplutură, apoi se rulează și se lipesc capetele și se așază într-o tavă unsă cu ulei.
După ce se așază rulourile în tavă, se ung cu ulei și se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coace rulourile circa 50 de minute, până se rumenesc. Scoate-le din cuptor, porționează-le și ornează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!