Plăcintă țărănească cu dovleac

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere 50 minute

făină 000
zahăr
ulei
1/3 linguriță sare
apă călduță
dovleac
nucă măcinată
zahăr
scorțișoară
pesmet

Spală dovleacul, curăță-l de coajă și dă-l pe răzătoare. Pune dovleacul într-o oală pe foc cu jumătate din cantitatea de zahăr la călit. Restul de zahăr se adaugă pe parcurs în funcție de gustul fiecăruia. În maxim 20 de minute ar trebui să fie pătruns. Amestecă-l cu pesmetul, scorțișoara și nuca măcinată și lasă-l la răcit.
Într-un castron pune făina și în mijloc dizolvă drojdia proaspătă cu zahărul și jumătate din cantitatea de apă calduță, adaugă uleiul și sarea, apoi amestecă adăugând din când în când restul de apă până se încorporează toată făina. În funcție de tipul de făină folosit, apa o sa fie prea multă sau prea puțină, de aceea se încorporează treptat. Aluatul obținut trebuie să fie elastic și nu foarte îndesat.
Împarte-l în trei și începe să îl lucrezi imediat, nu e nevoie să stea la dospit. Unge masa de lucru cu puțin ulei și întide fiecare bucată de aluat în formă dreptunghiulară. Acoperă fiecare foaie de aluat cu 1/3 din cantitatea de umplutură, apoi se rulează și se lipesc capetele și se așază într-o tavă unsă cu ulei.
După ce se așază rulourile în tavă, se ung cu ulei și se pun la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C. Coace rulourile circa 50 de minute, până se rumenesc. Scoate-le din cuptor, porționează-le și ornează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Poftă bună!