Stea cu umplutură de ciocolată

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 30 minute

făină
lapte cald
zahăr
ulei
gălbenuș de ou
cremă de ciocolată
fulgi de ciocolată
ou

Pune într-un castron făina, drojdia pentru cozonac, toarnă apoi laptele cald, presară zahărul, toarnă uleiul şi apoi gălbenușul de ou. Amestecă-le până la omogenizare, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios. Modelează aluatul în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 minute.
Unge un blat de lemn cu puțin ulei, apoi aşază bila de aluat şi împarte-l în 4 bucăți egale. Întinde cu sucitorul fiecare bucată de aluat, până obții un cerc cu diametrul de 23-25 cm. Aşază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întinde peste ea 2 linguri de cremă de ciocolată, apoi presară câțiva fulgi de ciocolată. Peste prima foaie aşază o altă foaie de aluat şi repetă paşii de mai sus. Ultima foaie de aluat nu se unge cu cremă de ciocolată. Peste cercurile de aluat suprapuse, pune un pahar cu diametrul de 5 cm, cu gura în jos. Taie foile de aluat în 16 triunghiuri egale, de la marginea paharului din centru până la marginea cercurilor de aluat. Rând pe rând, unește câte două fâșii de aluat, răsucindu-le de câte două ori spre exterior și apoi unind capetele. După ce ai răsucit toate fâșiile de aluat, poţi lua paharul din centru şi unge apoi suprafața aluatului cu gălbenuşul de ou.
Lasă la dospit steaua modelată, pe o tavă de copt, aprox. 20 de minute, apoi coace-o în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 de minute.
Poftă bună!