

Lipii turcești Gözleme cu spanac și brânză feta

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
făină albă 000
sare
ulei de măsline
iaurt
apă
baby spanac
brânză feta
unt topit
Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, iaurtul și apoi sfărâma și presară deasupra drojdia.
Frământă compoziția până când aluatul devine ca o bilă, apoi mută-l pe blatul de lucru și continuă să-l frămânți încă 5 minute, până devine moale, dar nelipicios. Dacă este necesar, adaugă 1-2 linguri de apă.
Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora, într-un bol uns cu ulei, la temperatura camerei.
Pregătește umplutura: amestecă baby spanacul cu brânza feta sfărâmată mărunt.
Poți alege orice alte umpluturi, dulci sau sărate, după preferințe: carne tocată cu ceapă și verdețuri, diverse brânzeturi (halloumi, feta, mozzarella rasă), ciocolată.
Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu putină făină, împarte-l în 8-10 bucăți egale și modelează-le in formă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă 10 minute.
Întinde bilele de aluat, rând pe rând, cât mai subțiri. Pune câte 1-2 linguri de umplutură în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, întinde umplutură cu o lingură, apoi pliază marginile aluatului, mai întâi din partea dreapta și stânga până la mijloc, apoi și din partea de jos și de sus.
Pune la încins o tigaie din fontă sau antiaderenta și pune, rând pe rând, bucățile de aluat la copt. Se coc pe fiecare parte câte 1-2 minute, până aluatul se rumenește frumos. Atunci când întorci pe cealaltă parte fiecare lipie, unge-le cu un strat de unt topit pe partea deja coaptă.
Servește lipiile Gözleme calde, alături de o salată de legume proaspete și un pahar de ceai turcesc.
Poftă bună!